Upravni odbor - ACIBADEM Bosna i Hercegovina

UPRAVNI ODBOR

MEHMET ALİ AYDINLAR

Predsjednik odbora
Bolnica Acıbadem osnovana je 1991. godine od strane gospodina Aydınlara, koji je započeo karijeru kao certificirani javni računovođa 1981. godine, i to je bio pri korak ka izgradnji ovog zdravstvenog sektora.

Nagrađen je „Nagradom za izvrsnost u menadžmentu“ na svjetskom takmičenju za mlade poduzetnike 1998. godine. Dodijeljena mu je titula „Počasni doktorat“ Instituta društvenih nauka, Univerziteta Dumlupınar.

Prepoznat je kao „Muški preduzetnik godine“ u istraživanju „Poslovna osoba godine“ koje je sproveo magazin Ekonomist i izabran je za „Poslovnog menadžera godine“ od strane novina Dünya i Poslovne škole, Univerziteta u Istanbulu 2006. godine. Novine Referans izabrale su Acıbadem zdravstvenu grupaciju za „Najbržu ribu u Turskoj“ iste godine.

Gospodin Aydınlar dobio je nagradu „Osoba koja najviše doprinosi zdravstvu“ od strane volontera zdravstvene zaštite u 2007., 2009. i 2010. godini. Humane (Hospital) Journal je 2008. smatrao gospodina Aydinlara dostojnim „Počasne nagrade za upravljanje u zdravstvu”. Aydınlar, koji je 2010. godine također nagrađen nagradom za izvanrednu uslugu TGNA, također ima i nagradu „Sportska osoba godine“ koju je osvojio 2011. godine zbog svojih doprinosa u sportu.

HATİCE SEHER AYDINLAR

Potpredsjednik odbora
Diplomirala je na Hemijskom fakultetu Univerziteta Galatasaray. Ušla je u zdravstveni sektor zaposlivši se u Acibadem 1993. godine. Gospođa Aydınlar je još uvijek potpredsjednica odbora u Acıbadem zdravstvenoj grupaciji.

BHAGAT CHİNTAMANİ ANİRUDDHA

Član odbora
Bhagat Chintamani Aniruddha zvani Chinta Bhagat trenutno je menadžer na Odjelu za investicije Khazanah Nasional Berhad zvani Khazanah. Chinta, koji je direktor ureda Mumbai. Upravlja sektorom zdravstva punih 14 godina, uključujući i 6 godina rada kao partner, prije karijere u Khazanah-u. 

Chinta je specijalizirao za odnose s klijentima i velikim investitorima te posluje s investicionim fondovima raznih zemalja, privatnim firmama i obiteljskim preduzećima, ali je također poznata osoba u zdravstvenom sektoru zbog svoje profesionalne karijere u raznim bolnicama širom Azije. Chinta Bhagat je formirao službu za upravljanje institucijama McKinseyja i dugo je upravljao ovim procesom.

Nakon što je radio na različitim pozicijama u inžinjerskim i građevinskim kompanijama u Indiji prije ulaska u McKinsey, Chinta je kasnije promaknut na mjesto izvršnog direktora u ovoj kompaniji. Chinta Bhagat je također kvalificirani arhitekt. Štaviše, nosilac je magistarske diplome iz poslovnog programa INSEAD poslovne škole.

TAKESHI SAITO

Član odbora
Takeshi Saito je diplomirao političke nauke na Japanskom univerzitetu Keito. Završio je postdiplomski program u Kellogs školi za menadžment na Univerzitetu Northwestern.

Takeshi Saito je proveo veliki dio svoje karijere, koja je započela u Mitsui & Co. 1995. godine, u sektoru zdravstva. Postavljen je za šefa Farmaceutskog odjela nakon što je dvije godine proveo na Odjelu za finansije. Nakon što je diplomirao na MBA 2004. godine, bio je direktor institucionalnog planiranja u Mitsui U.S.A-u i rukovodio je sektorima hemije, prirodnih resursa, potrošačkih usluga i informacionih tehnologija.

Za vrijeme svog rada u Mitsui-u, pokrenuo je osnivanje odjeljenja za zdravstvo i investiranje vodeće kompanije za upravljanje zdravstvenim uslugama. Takeshi Saito promaknut je u menadžera odjela za strateško planiranje i razvoj poslovanja u nauci o životu (naziv je promijenjen u odjel za medicinske usluge 2008.) u Mitsui-u 2007. Gospodin Saito, koji je upravljao investicijama u jednom od najvećih farmaceutskih lanaca u Japanu, tokom njegovog poslovanja, napravio je i desetogodišnji strateški plan ovog odjela.

Izabran je na mjesto direktora 2009. godine, gospodin Saito je upravljao investicijama IHH-a i bio je privremeno raspoređen na Odjel za strateško planiranje zdravstvene zaštite Parkway Group-e kao zamjenik direktora. Nakon prijelaznog posla u Parkway Group Healthcare, gospodin Saito vratio se u Mitsui kao generalni direktor u odjelu pružatelja zdravstvenih usluga, a bio je i član uprave u IHH-u i njegovim podružnicama.

SHIRISH MORESHWAR APTE

Član odbora
Shirish Moreshwar Apte ima veliko iskustvo u oblastima bankarstva i finansija. Počevši karijeru kao bankar u Citibank-u, Indija 1981. godine, radio je na mnogim poslovima u Londonu (1993-1997), Poljskoj (1997-2003), zatim opet Londonu (2003-2009), Hong Kongu (2009-2011) i Singapuru ( 2011-2013) kao zaposlenik Citibank / Citigroup. Tokom svoje 32-godišnje karijere u Citibank / Citigroup, gospodin Apte je radio na tržištima koja uključuju srednju i istočnu Europu, Bliski Istok, Afriku (CEEMEA) i azijski Pacifik.

Rukovodio je odjelima institucionalnog bankarstva i investicijskog bankarstva Citigroup u Indiji, bio je izvršni direktor Citibank u Poljskoj i postao prvi regionalni direktor CEEMA-e i azijskog Pacifika. Budući da je član uprave i operativnih odbora Citigroup-e od 2008. do 2012., gospodin Apte je također vodio odbor za poslovnu praksu u ovoj grupaciji. Bio je šef Odjeljenja za azijsko pacifičko bankarstvo, kada se povukao iz Citigroup-e 2014. godine. Trenutno gospodin Apte preuzima dužnosti u upravnim odborima različitih kompanija, uključujući Citibank Japan, Australijsku zajednicu Commonwealth Bank, Singapurski bankarski i finansijski institut i Bank Handlowy Poland.

MUSTAFA ERÖĞÜT

Član odbora
Mustafa Eröğüt, koji je stekao diplomu o poslovnom upravljanju i pohađao postdiplomski (MBA) program poslovnog upravljanja, upravljanje u sportu na Ithaca Collegeu, SAD, aktivno radi kao sportski senior menadžer i sudjeluje u projektima društvene odgovornosti u sportskim i omladinskim organizacijama u posljednjih 8 godina. Počevši svoju karijeru kao administrativni koordinator u Akademiji za razvoj mladih Metropolitanske općine Istanbul (IBB), gospodin Eröğüt bio je administrativni direktor u profesionalnom fudbalskom timu IBB-a, pomoćnik supervizora u BAKER-u TILLY GÜRELY i direktor Odjela za razvoj fudbala i zamjenik direktora Odjela za fudbal u Turskom fudbalskom savezu. Gospodin Eröğüt trenutno je izvršni direktor fudbalskog kluba Istanbul Başakşehir i zamjenik je generalnog sekretara Saveza sportskih klubova Turske. Štaviše, član je UEFA-inog odbora za mlade i amaterski fudbal.

LOW SOON TECK

Član odbora
Low Soon Teck je bio odvjetnik u jednoj firmi u Singapuru od 1991. do 1993. i u tom se razdoblju fokusirao na korporativne i bankarske zakone. Zatim je počeo raditi za Kuok / Kerry Group u Hong Kongu i imao je različite rukovodeće položaje, uključujući kinesku operativnu upravu SCMP grupe koja je objavila South China Morning Post. Bio je odgovoran za razvoj poslovanja, štampanje novina i promet trgovačkog lanca. Low Soon Teck vratio se u Singapur 2005. godine i počeo raditi kao finansijski revizor Grupe u Kuok Oils & Grains Pte Ltd. Ova kompanija je pripojena Wilmar International Co. Ltd. 2006. godine. Radio je u Wilmaru kao direktor trezora do 2009. Dalje, on je postao glavni finansijski direktor, PACC Services Holdings-a, podružnoj firmi za plovidbu Kuok / Kerry Group. Počeo je raditi u RCMA grupaciji, firmi za upravljanje robnim lancem dobavljača – kao glavni finansijski direktor i tamo je radio do 2015. godine. Ima više od 20 godina iskustva u vodećim ulogama u financijama, pravu i općem menadžmentu. Low Soon Teck postao je glavni financijski direktor IHH Healthcare Berhad Group-a 10.01.2016. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Singapuru i magistrirao je na Univerzitetu u Čikagu.

ROSSANA ANNIZAH BINTI AHMAD RASHID

Član odbora
Rossana Annizah Binti Ahmad Rashid imenovana je za člana uprave IHH Healthcare Berhad 2012. godine i članica je odbora Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding A.Ş. (Inc.) koja je partner IHH-a. Štaviše, ona je i nezavisna članica odbora u Parkway Trust Management Ltd. („PTM“), koja je indirektna podružnica IHH-a. PTM upravlja Parkway Life investicijskim fondom za nekretnine na listi Singapur Exchange Securities Trading Limited. 

Gospođa Rossana imenovana je za predsjedavajuću članicu u Jardine Matheson Group u Maleziji 2016. godine i ona je zamjenica predsjednika Odbora za transport kao neizvršna članica odbora Jardine Matheson Companies Group. Pored toga, član je Odbora za rizik i Odbora za rizik investicijskog fonda zaposlenih u Maleziji. Izabrana je za neizvršnog člana odbora u Celcom Axiata Berhad u maju 2017. godine.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search