ZAŠTO ACIBADEM

ZAŠTO ACIBADEM

Ekosistem koji postavlja primjer u svijetu zdravstvenih usluga…

Acibadem započinje svoje putovanje prema izgradnji velikog zdravstevnog sistema kao jedna mala bolnica iz susjedstva u jednoj četvrti u Istanbulu u Turskoj.

Danas je Acibadem brend koji zauzima zasluženo mjesto među vodećim svjetskim liderima u zdravstvu, sa 22 bolnicom, 18 zdravstvenih centara i pratećim uslužnim kompanijama.

Brz rast Acıbadema doveo je do potpisivanja zajedničkog partnerstva s IHH Healthcare 2012. godine, što nam je omogućilo da budemo dio drugog najvećeg svjetskog lanca zdravstvene zaštite.

Ostvarenje našeg cilja u smislu širenja poslovanja u inostranstvo započeo je 2011. godine sa Acibadem Sistina bolnicom u Skopju u Makedoniji. Nakon toga slijedi akvizicija sa Tokuda grupacijom i City Clinic grupacijom u Bugarskoj 2016. godine. Uz ovu akviziciju, Acıbadem zdravstvena grupacija postala je najveći pružatelj zdravstvene usluge u Bugarskoj. Među posljednjim projektima tačnije 2017. godine otvoren je Međunarodni medicinski centar Acıbadem u Amsterdamu, koji ima površinu od 5000 kvadratnih metara. Naša međunarodna ulaganja rezultirala su sa još dodatne 4 bolnice i 5 zdravstvenih centara.

Globalno konkurentne integrisane zdravstvene usluge

Osim bolnica i medicinskih centara, Acıbadem zdravstvena grupacija pruža i svjetski primjer postavke svog specijalno integrisanog sistema zdravstvene njege. Ovaj ekosistem uključuje razne institucije za podršku zdravstvu kao i Univerzitet. 

Univerzitet Acıbadem obučava studente da budu budući zdravstveni radnici koristeći dinamične i savremene obrazovne programe sa izuzetno osposobljenim akademskim nastavnim timom.

U Acıbadem-u, ustanove za zdravstvenu zaštitu rade naporno kako bi mogle neprekidno poboljšavati iskustva pacijenata. Acıbadem Project Management (Acibadem projektni menadžment) razvija projekte osnivanja bolnice “ključ u ruke”. Acıbadem Labmed, Labvital i LabCell nude širok spektar usluga uključujući patologiju, kontrolu hrane, laboratorije matičnih ćelija i banke krvi iz pupčane vrpce. Acıbadem tehnologija razvija i poboljšava softversku opremu u kući, uključujući „Bolnički informacioni sistem“. APlus ispunjava higijenske i ugostiteljske potrebe bolnica, a Acıbadem Mobile pruža usluge hitne pomoći i kućne njege izvan bolnica.

Obezbjeđivanje kompaktnih usluga u centrima izuzetnog kvaliteta

Sve bolnice u okviru grupacije, ne samo da ispunjavaju svjetske standarde, već se dodatno izdvajaju po svom vrhunskom kvalitetu. 11 Onkoloških centara (hirurgija, radioterapija, hemoterapija), 16 Kardioloških centara (kardiološko odjeljenje za djecu i odrasle kao i kardiohirurgija), 11 Centara za vantjelesnu oplodnju (Neplodnost – IVF), 5 Centara za transplantaciju organa (jetra, bubrezi, koštana srž), 9 Centara za bolesti kičme, 1 Centar za sportsku medicinu koji je akreditovala FIFA, 19 Centara za liječenje oboljenja dojki, 8 Centara za liječenje gojaznosti i 6 Centara za robotsku hirurgiju su, zahvaljujući najnaprednijim tehnologijama koje koriste i izuzetno iskusnim stručnjacima u svojim oblastima, kvalifikovani i akreditovani na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Centralna atrakcija zdravstvenog turizma

Svake godine, mnogo pacijenata iz različitih dijelova svijeta putuje na liječenje u Tursku i ti pacijenti biraju upravo Acıbadem zdravstvenu grupaciju gdje im se pružaju usluge  sa najnaprednijom tehnologijom na svjetskom nivou i sa timom eksperata koji ispunjavaju međunarodne standarde kvaliteta.

Radi njihove praktičnosti, Međunarodni centar za usluge pacijenata dizajniran je kao uslužni centar “sve na jednom mestu” i daje podršku svakom pacijentu od prvog dana do trenutka kada se pacijenti vrate u svoju matičnu zemlju. 
Jednom kada međunarodni pacijenti odluče da dođu u Tursku na liječenje, lako mogu dobiti plan putovanja i liječenja iz informativnih ureda Acıbadem.

Do sada je Acıbadem otvorio 35 ureda za informisanje, koji se nalaze u 22 zemalja i 35 gradova izvan Turske. Međunarodni pacijenti bit će srdačno dočekani na našem punktu Health Point-u nakon dolaska na aerodrom u Turskoj. Dok čekaju transfer pacijenti mogu koristiti wifi. 
Naši pacijenti bit će prebačeni direktno u njihov hotel ili u bolnicu privatnim prijevozom.

Na našim punktovima Health Point-a, koji se nalaze u bolnicama, naši prevoditelji će dočekati ​​naše pacijente i pružiti im podršku tokom njihovog liječenja i to na 20 različitih jezika.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search