UROLOGIJA

UROLOGIJA

Na odjeljenjima urologije, bolnica Acıbadem, obezbijeđeni su najkvalitetniji urološki pregledi, dijagnostika i usluge liječenja za sve starosne grupe pacijenata. Za pacijente je zadužen veoma dinamičan i brižan tim profesionalaca. Ljekari odjeljenja za urologiju svojom posvećenošću, kliničkim iskustvom i znanjem, zasnovanim na naučnim studijama i istraživanjima, obezbjeđuju najkvalitetniju moguću uslugu.

Pored rutinskih TUR operacija prostate i bešike, invazivnih i neinvazivnih operacija kamena (ureteroskopije, perkutane nefrolitotomije i litotripsije (ESWL), odjeljenje predstavlja vodeći centar za urologiju koji također pruža intenzivne medicinske usluge uroloških operacija tumora, pedijatrijske urološke operacije, rješavanje urodinamskih i seksualnih disfunkcija kod muškaraca.

Savremene medicinske i hirurške terapije koriste se u liječenju urinarnih poremećaja izazvanih uvećanjem prostate (BPH) (TUR, Greenlight laser PVP, Greenlight laser HPS, Fidbek termoterapija). Dodatno, sprovode se i sveobuhvatne studije u oblasti zdravlja prostate poput skeniranja tumora prostate i terapija za infekciju prostate. Na odjeljenjima urologije u bolnicama Acıbadem, koriste se najsavremenije hirurške i medicinske metode u liječenju uroloških oboljenja. Na odjeljenju se često koristi radikalna prostatektomija (za tumor prostate) i radikalna cistektomija (za tumor bešike). Pored toga, druge urološko-onkološke operacije poput raka bubrega i testisa, izvodi tim urologa hirurga uz podršku tima anesteziologa i odjeljenja intenzivne njege. U pojedinim slučajevima uroloških tumora, opcije liječenja predstavljaju se pacijentima u saradnji s odjeljenjima onkologije i radioterapije.

U okviru Acıbadem Healthcare Group, u liječenju kamena u urinarnom traktu, koriste se sve tehnološke opcije koje se koriste i za endoskopske operacije (zatvoreni sistem). Osim hirurškog pristupa, ambulantni tretman bez anesteziranja za rješavanje problema kamena, moguć je zahvaljujući litotripsiji (ESWL). Kada se govori o iskustvu u primjeni endouroloških iskustava u liječenju kamena (ureteroskopija, perkutana nefrolitotomija – PCNL), odjeljenje urologije važi za jedan od vodećih centara u toj oblasti.

Urodinamika obezbjeđuje detaljnu dijagnostičku provjeru problema povezanih s inkontinencijom i urinarnim problemima koji se javljaju i kod muškaraca i kod žena, bez obzira na godine. Moderne urodinamske i uroradiološke metode koriste se u dijagnostikovanju i praćenju problema inkontinencije kod odraslih i djece, uključujući i noćno mokrenje djece ili poremećaje inkontinencije kod žena i pacijenata s mijelodisplazijom (spina bifida).

Liječenje problema erekcije i ejakulacije i neplodnosti kod muškaraca, planira se i izvodi u saradnji s drugim medicinskim specijalnostima, kroz preglede, dijagnostikovanje i provjere  terapija.

Urolog pedijatar bavi se dijagnosticiranjem urođenih ili stečenih bolesti urinarnog i genitalnog sistema koje se mogu javiti tokom trudnoće, nakon porođaja i u kasnijoj fazi. Primjeri za prethodno pomenute bolesti uključuju ciste pupčane vrpce, nespuštene testise, obrezivanje, akutna stanja testisa i bešike (akutni skrotum i distorzija testisa). Hipospadija (urođeno stanje u kojem se otvor na penisu nalazi sa strane, umjesto na vrhu) posebno je interesantna oblast na odjeljenju urologije. Pored primarne korekcije hipospadije, izvode se, veoma uspješno, hirurške intervencije u slučajevima u kojima su pacijenti prethodno operisani i kod kojih se liječenje nije uspješno završilo.

×
Search