Gastroenterologija - ACIBADEM Bosna i Hercegovina
Gastroenterologija

Gastroenterologija

Na gastroenterološkim klinikama vrši se dijagnosticiranje i liječenje bolesti digestivnog sistema. Dodatno, u okviru klinika radi i specijalni centar za upalne bolesti crijeva.

U klinikama se mogu dobiti sljedeće usluge:

  • Dijagnostika, medicinske intervencije i liječenje bolesti organa digestivnog sistema (jednjak, želudac, tanko i debelo crijevo, analna regija, žučna kesa, žučni kanali, pankreas i peritoneum)
  • Liječenje refluksa kiseline
  • Liječenje anorektalnih bolesti

Pored gastroduodenoskopije i kolonoskopije, opremljena najnovijim tehnologijama, odjeljenja za endoskopiju omogućuju rutinsko izvođenje i naprednijih procesa poput ERCP-a.

Centar za Kronovu bolest i kolitis

Kronova bolest može se razviti u jednoj ili više regija jednjaka, želuca, tankog i debelog crijeva, svih komponenti digestivnog sistema i uzrokovati zadebljanja i pojavu čireva. S druge strane, ulcerozni kolitis razvija se u debelom crijevu. Ulcerozni kolitis je upalna bolest crijeva koja zahvata samo unutrašnji sloj debelog crijeva (mukoza).  Bolest je inflamatornog karaktera i propraćena je pojavom krvavih rana (čireva) na sluznici. Ovo je hronična bolest koja zahtijeva stalno praćenje. Centar u okviru bolnice, posebno osnovan za grupu prethodno pomenutih bolesti, obezbjeđuje liječenje svih navedenih bolesti čija se učestalost u posljednjih nekoliko godina znatno povećala. U centru, hirurzi specijalisti dijagnosticiraju i liječe bolesti u skladu s najnovijim tehnologijama za liječenje gastroenteroloških oboljenja.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search