Navio robot za koljeno - ACIBADEM Bosna i Hercegovina
NAVIO ROBOT ZA KOLJENO

NAVIO ROBOT ZA KOLJENO

Jedna od najsavremenijih metoda liječenja traume i/ili spontane (primarne) kalcifikacije koljena. Navio robot koristi se uz proteze kod kojih nije zamijenjeno cijelo koljeno.

Tokom operacije, anatomija pacijenta učitava se i pretvara u digitalni format. Ove 3D podatke, specifične za svakog pacijenta, obrađuje hirurg na računaru a pacijent dobija one dijelove proteze koji mu najviše odgovaraju, u skladu s anatomskim potrebama. Softver u uređaju detektuje anatomske strukture koljena za svakog pacijenta kreiranjem snimka mekog tkiva i matematičkim proračunima pomaže u postavljanju implantata koji najviše odgovaraju određenom pacijentu.

Napredna 3D tehnologija Navio robota transformiše anatomske karakteristike pacijenta u virtuelni hirurški plan. Uređaj pravi plan standardnog mehaničkog skidanja oštećenog tkiva hrskavice koju treba provjeriti i promijeniti bez operativnog reza (u virtuelnom obliku na robotu računaru). Na ovaj način se eventualne greške u rezovima i uklanjanju viška hrskavice tokom operacije a koje se ne mogu popraviti, smanjuju na minimum.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search