ČETVOROGODIŠNJA BERFIN JE POBIJEDILA LEUKEMIJU! - Acıbadem Healthcare Services (BA)
ČETVOROGODIŠNJA BERFIN JE POBIJEDILA LEUKEMIJU!

ČETVOROGODIŠNJA BERFIN JE POBIJEDILA LEUKEMIJU!

Stigle su dobre vijesti koje su očekivane od Berfin kojoj je presađena koštana srž. Urađena je transplantacija kod Berfin, koja je dobila priliku da joj se presadi koštana srž zato što je odgovarajući davalac  bio dostupan. Berfin je nakon kontrola otpuštena iz bolnice. Prof. Dr Gülyüz Öztürk, načelnik Jedinice za transplantaciju koštane srži kod djece pri univerzitetskoj bolnici Atakent, Univerziteta Acıbadem, objasnio je uspješan proces transplantacije.

Berfin Güneş je imala skoro tri i po godine kad joj je dijagnosticirana leukemija. Nakon završene hemoterapije, bila joj je potrebna transplantacija koštane srži, pa je i bolnica i njena porodica koristila sva moguća sredstva da se ona vrati u život. Berfin je imala sreće! Traženi davalac je nađen za jedan dan. Ta vijest koja je donijela olakšanje je umnogome povećala izglede za liječenje Berfin. Mala Berfin je otpuštena iz bolnice nakon translpantacije koštane srži.

Uspjeli smo svi zajedno

Prof. Dr Gülyüz Öztürk je naveo prekretnicu u zdravstvenom stanju male Berfin na sljedeći način: “Nakon što je pronađen odgovarajući davalac, iza zaključivanja procesa transplantacije stoji jedan ogroman tim. Završetak hemoterapije, liječenje povremene visoke temperature, konačni prijem na odjel za transplantaciju i 40 dana samog procesa transplantacije … Ako možemo da se sjetimo dogodovština iz liječenja Berfin sa zadovoljstvom, to je zahvaljujući našem čitavom zimu, uključujući naše medicinske sestre i psihologe”.

San male Berfin  se ostvario

Otac male Berfin je rekao da su bili jako emotivni momenti dok nije bila otpuštena iz bolnice, a da je on, dok je rađen otpust, čekao svoju kćer na vratima bolnice sa raznobojnim balonima. On je na sljedeći način opisao taj trenutak radosti kad je video svoju kćer da trči prema njemu i kad ga je zagrlila: “Meni je vrijedilo kao čitav svijet kad sam video Berfin da trči i kad me je zagrlila. Na prvom mjestu se zahvaljujem njenoj majci. Ona je podnijela težak teret. Želim i da se drugi pacijenti brzo oporave. Sad nam je jedina želja da se s njom zajedno igramo. Mi ne želimo ništa više od toga.”

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search