U Centru za transplantaciju bubrega bolnice Acıbadem obavljena 1000. transplantacija - Acıbadem Healthcare Services (BA)
U Centru za transplantaciju bubrega bolnice Acıbadem obavljena 1000. transplantacija

U Centru za transplantaciju bubrega bolnice Acıbadem obavljena 1000. transplantacija

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9” video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1” layout=”1_1” background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3” animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Urađena je 1000. transplantacija bubrega u Centru za transplantaciju bubrega bolnice Acibadem. Uspješnost transplantacije je 98%.

Skoro 1000 pacijenata uspješno je izliječeno transplantacijom bubrega tokom osam godina od kada je program transplantacije bubrega pokrenut u međunarodnoj bolnici Acıbadem International Hospital – prvom centru za transplantaciju organa grupacije Acıbadem Healthcare Group. Od kada je prvi pacijent primljen u oktobru 2010. godine, Centar za transplantaciju organa stara se o tome da pacijenti žive sretan i zdrav život i nastavljaju sa uobičajenim aktivnostima poslije zahvata.

Prof. dr İbrahim Berber, šef odjeljenja za transplantaciju organa međunarodne bolnice Acıbadem International Hospital i prof. dr Ülkem Çakır, šef odjeljenja za nefrologiju, objasnili su uspješnost presađivanja bubrega sledećim riječima:

„Prema svijetskim standardima, stope uspješnosti transplantacije bubrega utvrđuju se funkcijom presađenog bubrega i preživljavanjem pacijenta tokom perioda od jedne, pet ili deset godina. Navedene stope se prikazuju kao 95%, 90%, odnosno 60% u centrima koji nose naziv „Centar izuzetnosti“ prema podacima iz Sjedinjenih Država i Evrope, posebno u centrima gde se pretežno izvodi transplantacija bubrega sa živim davaocima, kao u bolnici Acıbadem International Hospital. Stope uspješnosti Centra za transplantaciju bubrega međunarodne bolnice Acıbadem International Hospital su 98% za period od jedne godine i 95% za period od pet godina. Cilj i očekivanja našeg centra su da se stopa uspješnosti poveća iznad 80% za period od deset godina.“

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search