Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju slijedeće generacije u liječenju raka - Acıbadem Healthcare Services (BA)
Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju slijedeće generacije u liječenju raka

Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju slijedeće generacije u liječenju raka

MR Linac je najnovija tehnologija koja prva u svijetu kombinuje magnetnu rezonancu i Linac i turska bolnica Acıbadem Maslak u Istanbulu je počela da liječi pacijente sa njom. Uz pomoć ove tehnologije radiolog onkolog može da liječi pacijenta kao hirurg, jer ovaj uređaj obezbjeđuje ljekarima preciznu sliku tumora čak i u mekim tkivima. Bolnica Acıbadem Maslak je deveti MR Linac centar na svetu.

MRIdian MRI vođena radioterapija predstavlja posljednji pomak u oblasti radiološke onkologije. Anatomski detalji koje obezbjeđuje samo MR snimanje mekih tkiva omogućavaju prilagođavanje plana liječenja na stolu i mjenjanje doza zračenja na osnovu anatomskih promjena koje se javljaju između dva tretmana. Zahvaljujući prenosu video-snimka, ova tehnologija omogućava onkolozima i da vizualizuju i automatski kontrolišu snop na osnovu položaja tumora i okolnih organa prikazanog u realnom vremenu.

 „Izuzetno smo zadovoljni što smo pokrenuli prvi program MRI vođene radioterapije u Turskoj, za koji verujemo da pacijentima oboljelim od raka u Turskoji pruža niz prednosti u poređenju sa tradicionalnom radioterapijom“, rekao je Prof. Enis Ozyar, M.D. šef katedre za radioterapiju Medicinskog fakulteta Univerziteta Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar. „Što je najvažnije, MRIdian omogućava klinička poboljšanja u vizualizaciji i preciznom svakodnevnom prilagođavanju planova, kao i da koristimo veće i potencijalno delotvornije doze zračenja.“

Turska je trenutno jedna od vodećih zemalja u oblasti zdravstvenog turizma zbog naprednih dijagnostičkih i terapijskih usluga koje se pružaju u zemlji.

Više informacija možete pronaći putem linka:

https://www.acibademinternational.com/technology/mridian-viewray/

O Acıbadem Healthcare Group-i:

Acıbadem je započela svoj put u zdravstvu kao mala bolnica iz susjedstva u okrugu Istanbula/Turska. Danas, Acıbadem je super brend koji je zaslužno zauzeo svoje mjesto među svetskim liderima zdravstva, sa svojih 21 bolnica, 16 ambulanata i pratećih uslužnih kompanija. Brz rast Acibadema doveo je do potpisivanja zajedničkog partnerstva sa IHH Healthcare zdravstvom u 2012. godini što nam je omogućilo da budemo deo drugog po veličini svetskog zdravstvenog lanca. Svake godine mnogi pacijenti iz različitih delova sveta, vole da dođu u Tursku na lečenje i biraju Acıbadem. Sve bolnice u grupi koje ispunjavaju svetske standarde, takođe se ističu centrima izvrsnosti.

Jedanaest centara za rak (hirurgija, radioterapija, hemoterapija), 16 centara za srce (kardiologija za djecu i odrasle i kardiohirurgija), 13 centara za vantjelesnu oplodnju, 10 centara za presađivanje organa (jetra, bubrezi, koštana srž), 9 centara za kičmu, 1 centar za sportsku medicinu akreditovan od strane FIFA i 6 centara za robotsku hirurgiju – koji svi imaju nacionalne i međunarodne akreditacije kao kvalifikovani centri zahvaljujući naprednoj tehnološkoj opremi i stručnjacima koji imaju ozbiljno iskustvo u svojim poljima.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search