Selma Ćurić, majka četvoro djece, pronalazi izlječenje u Turskoj - Acıbadem Healthcare Services (BA)
Selma Ćurić, majka četvoro djece, pronalazi izlječenje u Turskoj

Selma Ćurić, majka četvoro djece, pronalazi izlječenje u Turskoj

Turska je postala atraktivni centar za susjedne države, naročito u oblasti zdravstva. Pored iskusnih turskih ljekara, na to su uticali tehnološki napredak, kao i napredak na polju medicine. U Turskoj se izvode uspješne operacije uz manje troškove nego u državama na Zapadu, što takođe doprinosi ovoj atraktivnosti.

Pacijentkinja iz Srbije, Selma Ćurić, majke četvoro djece, obišla je mnoge ljekare u Srbiji, ali nije mogla da nađe odgovor za svoj problem. Ne samo da nije mogla da pronađe rešenje, već ni da dobije dijagnozu o tome šta dovodi do problema. Rečeno joj je da, ako bude podvrgnuta operaciji, možda će se izložiti riziku da „neće moći da hoda”. Ljekar u Novom Pazaru uputio ju je na Prof. M. Necmettin Pamir M.D. Acibadem Mehmet Ali Aydınlar Medicinski Univerzitet, odsek Neurohirurgija, nakon čega je sa svojim rođacima otišla u Tursku. Prof. M. Pamir M.D. uspješno je obavio tročasovnu operaciju na Selmi, kojoj je dijagnostikovao tumor unutar kičmene moždine i pomogao joj da povrati svoje zdravlje.

Prof. M. Pamir M.D. istakao je da posljednjih godina veliki broj pacijenata dolazi u Tursku sa Kavkaza, starih turskih republika, iz Rumunije, Makedonije i stare Jugoslavije i dodao: „Naš tehnološki napredak igra važnu ulogu u tome. Na primer, intraoperativna magnetna rezonanca omogućava nam da uspješnije izvadimo tumor, bez bilo kakvih oštećenja. Ako postoji mogućnost da se pacijentu nanese povreda, na to nas upozorava rutinski monitoring prije operacije, tako da se pacijentima može obezbjediti odlazak sa operacije bez ikakvih oštećenja. U mogućnosti smo da obavimo mnogo radikalnije i uspješnije operacije.”

Prof. M. Pamir M.D., koji je naglasio da treba ozbiljno shvatiti svaku tegobu kod pacijenta i pravilnim dijagnostičkim metodama dokazati da li iza toga postoji ili ne bilo kakva patologija, dodao je: „Reći da je tegoba psihološka je greška koja se često pravi. To dovodi do nepotrebnog gubljenja vremena za pacijenta.”

Više informacija možete pronaći putem linka:

http://www.acibademinternational.com/treatment/neurology-and-neurosurgery/

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search