Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža - Acıbadem Healthcare Services (BA)
Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža

Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža

Prof. Ali Rıza Kural, M.D., jedan od svjetski poznatih hirurga u oblasti urologije sa svojim naučnim radovima uz skoro 2000 robotskih operacija, već je dugo dio Acıbadem Health Group-e i svoju uspješnu karijeru krunisao je ovom novom nagradom.

Kraljevski koledž ljekara i hirurga Glasgow-Glasgow, koji upravlja britanskom medicinom više od 400 godina, osnovan sa ciljem da medicinsku profesiju održava po najvišim standardima, odobrio mu je počasno članstvo i titulu pod nazivom FRCS-Honorary. Prof. Ali Riza Kural je tako postao prvi turski hirurg kojem je dodijeljena ova titula.

Specijalisti za robotičku hirurgiju i urologiju u Acıbadem Health Group, bivšem predsjedniku Svjetskog Endourološkog društva, titula je zvanično dodijeljena na ceremoniji organizovanoj u Glazgovu, pred Univerzitetskim Kongresom.

Ovo medicinsko udruženje (ranije poznato kao Fakultet u Glazgovu) prvobitno je osnovao kralj Škotske, Džejms VI 1599. godine, transformiše se u prestižniju instituciju nakon promjene svog imena u “Kraljevski fakultet ljekara i hirurga Glazgova”. Konačno, institucija je okupljena pod istim krovom s drugim Kraljevskim medicinskim fakultetima u Velikoj Britaniji 1962. godine, pod nazivom “Kraljevski koledž ljekara i hirurga Glazgova”.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search