» Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža
Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža

Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža

Prof. Ali Rıza Kural, M.D., jedan od svjetski poznatih hirurga u oblasti urologije sa svojim naučnim radovima uz skoro 2000 robotskih operacija, već je dugo dio Acıbadem Health Group-e i svoju uspješnu karijeru krunisao je ovom novom nagradom.

Kraljevski koledž ljekara i hirurga Glasgow-Glasgow, koji upravlja britanskom medicinom više od 400 godina, osnovan sa ciljem da medicinsku profesiju održava po najvišim standardima, odobrio mu je počasno članstvo i titulu pod nazivom FRCS-Honorary. Prof. Ali Riza Kural je tako postao prvi turski hirurg kojem je dodijeljena ova titula.

Specijalisti za robotičku hirurgiju i urologiju u Acıbadem Health Group, bivšem predsjedniku Svjetskog Endourološkog društva, titula je zvanično dodijeljena na ceremoniji organizovanoj u Glazgovu, pred Univerzitetskim Kongresom.

Ovo medicinsko udruženje (ranije poznato kao Fakultet u Glazgovu) prvobitno je osnovao kralj Škotske, Džejms VI 1599. godine, transformiše se u prestižniju instituciju nakon promjene svog imena u “Kraljevski fakultet ljekara i hirurga Glazgova”. Konačno, institucija je okupljena pod istim krovom s drugim Kraljevskim medicinskim fakultetima u Velikoj Britaniji 1962. godine, pod nazivom “Kraljevski koledž ljekara i hirurga Glazgova”.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search