Priča Dijane Pantić o njenom liječenju u bolnici Acibadem - Acıbadem Healthcare Services (BA)
Priča Dijane Pantić o njenom liječenju u bolnici Acibadem

Priča Dijane Pantić o njenom liječenju u bolnici Acibadem

Svake godine, mnogi pacijenti iz različitih krajeva svijeta putuju u Tursku na liječenje, i najviše biraju Acibadem zdravstvenu grupaciju koja pruža usluge koristeći najnapredniju tehnologiju u svijetu, uz stručne timove koji ispunjavaju međunarodne standarde kvaliteta.

Jedna od pacijentica bolnice Acibadem bila je i Dijana Pantić. Njena priča je drugačija jer u Tursku nije došla radi liječenja. Naime, Dijana je s porodicom u Istanbul došla kao turista, ali tokom boravka joj se javila glavobolja. Jednog jutra, shvatila je da ne može da priča. Porodica je pozvala taksi i zamolila vozača da ih odveze u najbolju bolnicu u Turskoj, koji ih je potom dovezao u Acibadem. Kada je došla u bolnicu, tražila je prevodioca i tako je započeo njen boravak u bolnici. Nakon pregleda na Neurologiji, odlučeno je da treba da ostane zbog angioma mozga. U bolnici je provela 30 dana na liječenju vaskularnih sindroma mozga kod cerebrovaskularnih bolesti. Do kraja boravka život joj je spašen i bila je vrlo zahvalna timu Acibadem zbog kojih se osjećala kao da je kod kuće i koji su prema njoj postupali s pažnjom i poštovanjem.

Nakon što su se Dijana i njena porodica vratili kući, Loredana Pantić, Dijanina kći, uputila je bolnici pismo zahvalnosti:

„Željeli bismo vam od srca zahvaliti na svemu. Ne mogu da nađem riječi za sve vas. U početku smo se plašili kako će se sve završiti jer smo u stranoj državi i ne govorimo jezik. Prvi dan smo morali sve objasniti na engleskom. To nam je bilo veoma teško zbog medicinskih termina. Drugog dana, bolnica je organizirala prevodioca (Senay Kuci) za naš jezik. Senay je od početka bila vrlo ljubazna, sve ih imamo u srcu kao članove porodice. Ona je uvijek bila tu za nas i čak smo je i vikendom mogli kontaktirati telefonom. Medicinske sestre i sve osoblje u bolnici bili su vrlo ljubazni. Osjećali smo se kao kod kuće.

Hvala puno doktorici Sifoglu Ayla što je spasila život moje majke. Skoro svaki dan ju je posjećivala u sobi i to je majci davalo snagu.” Dijana je jedna od mnogih pacijentica koje su imale iskustvo liječenja u bolnici Acibadem i koje su svoju priču podijelile s drugima. Kao ustanova, velika nam je čast što čujemo zadovoljnu pacijenticu i zahvaljujemo Dijani što nam je ukazala povjerenje.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search