Postanite mlađi uz pomoć ultrazvučnih valova - Acıbadem Healthcare Services (BA)
Postanite mlađi uz pomoć ultrazvučnih valova

Postanite mlađi uz pomoć ultrazvučnih valova

Kako starimo tako se  i koža lica,vrata i dekoltea  opušta.Emitiranje ultrazvučnih  valova na kožu uz pomoć ultrazvučne tehnologije omogućava zatezanje kože na tim predjelima bez hirurških operacija.

Problemi koji se javljaju nakon 40. godine života manifestuju se tako što se koža lica opušta,opušta se predio oko obrva,brade i podbradka.Sve ovo moguće je riješiti bez hirurških operacija,nekom drugom metodom.Ta metoda naziva se Ulterapija i omogućava da osoba izgleda mlađe,koža je čvršća i tonirana.Profesor Ferit Demirkan, plastični, rekonstruktivni i estetski hirurg u Acıbadem Fulya bolnici i profesor Yasemin Saray, dermatolog u klinici Acıbadem Bağdat, podijelili su s nama neke informacije o ovoj novoj metodi koja je vrlo poželjna zbog područja primjene koja uključuje  lice i dekolte, te činjenicu da metoda ne zahtijeva opću anesteziju.Profesor Saray navodi da metoda pokreće proces oporavka i jača tkivo stvaranjem efekta grijanja u koži i potkožnom vezivnom tkivu ispod kože, koja služi kao nosač. Koža započinje s vlastitim procesom popravka, a povećanje proizvodnje kolagena koja se javlja osigurava dugoročno obnavljanje kože.

Lijekovi protiv bolova su nekad neophodni

Tokom primjene ove metode možete imati osjećaj peckanja,pečenja ili jakog bola.Navodeći da neki pacijenti mogu uzimati lijekove protiv bolova sat vremena prije aplikacije profesor Ferit Demirkan kaže:

“U nekim rijetkim slučajevima mogu biti potrebne veće doze lijekova protiv bolova”

Efekti traju godinu dana

Proces zbog kojeg  koža izgleda mlađa počinje nakon jedne aplikacije. Očekivani rezultati ulterapije javljaju se u period od tri do šest mjeseci nakon primjene.Efekti ove aplikacije traju najmanje jednu godinu,a nakon toga metoda se može ponoviti.

UČINKOVITO ZA  LICE  I DEKOLTE

Profesor Demirkan  kaže kako je veliko interesovanje za mlađim i atraktivnijim izgledom bez hirurške operacije dovelo do razvoja ulterapije.Ultera je uređaj koji je odobren od strane Američke agencije za hranu i lijekove(FDA) i služi za podmlađivanje kože lica i dekoltea.Uređaj se koristi za područje oko očiju,podizanje obrva i čela,uklanjanje bora na obrazima,bradi i podbradku,kao i za područje dekoltea.U jednoj sesiji moguće je tretirati cijelo lice.Ova metoda je učinkovita i u zatezanju bora oko usana,očiju i podočnjaka.

Profesor Ferit Demirkan  kaže da je ovo uređaj, koji nudi rješenje za progib  kože na dekolteu, i području ispod brade jer omogućuje i blagi gubitak masnoće.

Potrebno je samo 15 minuta!

Ultera je uređaj koji ostvaruje kontakt sa kožom uz pomoć ultrazvučnih sondi,koje se koriste tokom ultrazvučnog snimanja.Sonde se koriste na tri načina i mogu se proizvesti slike tokom tretmana.Prvo se primijenjuje ultrazvučni gel.Prije kontakta sonde sa kožom ,odnosno područjem koje se tretira,uređaj proizvodi slike kože,potkožnog tkiva i dubokih tkiva na monitoru.Nakon toga slijedi isporuka ultrazvučnih valova na kožu od kojih je jedan dubine 3 mm, a drugi 4,5 mm.Kako bi se uklonile bore koristi se druga sonda koja zagrijava kožu na dubini od 1,5 mm ispod kože.Tretman područja oko očiju traje oko 15 do 20 minuta,dok tretman cijelog lica i dekoltea traje od 45 do 60 minuta.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search