IN VITRO OPLODNJA - Acıbadem Healthcare Services (BA)
IN VITRO OPLODNJA

IN VITRO OPLODNJA

IN VITRO OPLODNJA JE NAJBOLJI IZBOR ZA SVE ONE KOJI NEMAJU MOGUĆNOST DOBITI DIJETE PRIRODNIM PUTEM.IN VITRO OPLODNJA MOŽE POMOĆI VELIKOM BROJU PAROVA DA OSTVARE SVOJE SNOVE UZ POMOĆ NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE.

Ljudi koji nemaju mogućnost  imati djecu na prirodan način postižu to metodom  in vitro oplodnje od 1978. godine. Ovaj postupak uključuje oplodnju jaja sa zdravim spermijima,njihovo razvijanje u embrije i implantaciju navedenih jaja u maternici . Metode koje se primjenjuju za razvoj jaja i pronalaženje spermija s visokom kvalitetom sperme omogućuju da zametaji koji se koriste u in vitro oplodnji budu sve zdraviji iz dana u dan. Doktor Ahmet Fatih Öğüç, ginekolog / opstetričar i voditelj Centra za oplodnju in vitro u Acıbadem International Hospital, kaže da su najvažniji za razvoj ovih tretmana genetička istraživanja i testovi.Također navodi:

 “Temeljni uzroci ponavljajućih pobačaja i neuspjeh In vitro oplodnje su genetički faktori. To dovodi do neuspjeha, pobačaja i određenih rizika koji prijete djeci majki koje zatrudne u kasnim godinama. Trenutni razvoj tehnologije omogućio je testiranje najmanje 24 kromosoma u embrijima već nakon petog dana razvoja.

EMBRIO MORA BITI POD STALNIM NADZOROM

Neophodno je razviti zdrav zametak kako bi se postigla trudnoća. Međutim, biološke i metaboličke strukture embrija su jednako važne kao i njezina genetska svojstva. Moguće je promatrati biološku strukturu, a posebno razvojne procese u njemu, s uređajem koji se naziva “embrioskop”. Kvaliteta embrija ovisi o faktorima kao što su izvedba embrija, kao i razlike, način i stepen njegovog razvoja, a ne stanje na dan prijenosa( petog dana)

Liječnik Öğüç navodi da se brzina razvoja embrija analizira usporedbom slika dobivenih iz inkubatora i kaže: “Selekcija embrija izvodi se na temelju podataka o vremenu iz navedene analize, koji se naziva vremenski zastoj embrija “.

SPERMIJI  SU ZAŠTIĆENI OD ŠTETE

Kada se radi o metaboličkim svojstvima embrija, ističe se energija. Energija za sve stanice dobivena je od mitohondrija. Mitochondrial DNA testovi omogućuju odabir embrija na temelju zdravlja i visokokvalitetnog nivoa energije.

Genetska, biološka i metabolička ispitivanja provode se u svrhu korištenja najboljih zametaka, a ne razvijanja boljih zametak.Doktor Öğüç kaže:

“Postoje i studije o imunološkom sistemu. Moguće je aktivacija u imunološkim sistemima majke i očeva na materijale koji se smatraju stranim i izazivaju pobačaje. Taj se problem može riješiti primjenom imunosupresivnih medicinskih postupaka. Dobra procjena pacijenata i posebna procjena podataka kao što su kvaliteta embrija, od velike su važnosti za planiranje kasnijih tretmana jer je moguće da ta razmatranja dovedu nove tehnike u razvoj jaja i odabiru spermija “.

Poznavanje metoda oplodnje in vitro koje su se koristile u prošlosti je neophodno kako bi se izbjeglo ponavljanje postupaka liječenja . Na primjer, selekcija sperme se trenutno provodi upotrebom mikročipova. Međutim, u prošlosti je to bilo provedeno centrifugiranjem u posebnom uređaju. Ova stara metoda dovela je do fragmentacije DNA zbog oksidativnog stresa na spermu. Moguće je izvršiti selekciju sperme bez da se izvrši centrifugiranje pomoću specijalne čipne metode koja imitira ženski reproduktivni sustav kako bi se izbjegla fragmentacija DNA.

VISOKA KVALITETA ŽIVOTA JE POTREBNA ZA RAZVOJ ZDRAVOG EMBRIJA!

Parovi koji žele imati dijete kroz in vitro oplodnju ,također imaju i svoje vlastite odgovornosti. Doktor  Ahmet Fatih Öğüç navodi da, iako su tehnološka dostignuća vrlo korisna, i dalje postoje rizici koje moraju uzeti u obzir i majka i otac, i kaže:

“Za početak, apsolutno je potrebno da majka izbjegava prekomjernu težinu I da imaju alkalnu hranu u svojoj prehrani tokom razdoblja ovulacije, jer istraživanje pokazuje da su jaja žena koje jedu alkalnu hranu i imaju niži unos proteina zdravija. Potrošnja procesirane hrane i hrane koja sadrži aditive negativno utječe na kvalitetu jaja i sperme. Izbjegavanje zračenja, štetnih hemikalija i navika poput pušenja i pijenja jednako je korisno kao i jesti organsku i zdravu hranu u zdravim reproduktivnim stanicama. Treba napomenuti da se obje kvalitete spermija i jaja povećavaju u parovima koji redovno vježbaju, zdravo jedu i vode život daleko od fizičkog i psihičkog stresa.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search