Dani srca II u bolnici Acibadem - Acıbadem Healthcare Services (BA)
Dani srca II u bolnici Acibadem

Dani srca II u bolnici Acibadem

Svake godine u svijetu se rađa više od milion novorođenčadi sa urođenim srčanim oboljenjima

Grupacija Acibadem je 23. novembra 2019. godine organizirala jednodnevni događaj u bolničkom centru Acibadem Altunizade u Istanbulu, na temu Transpozicija velikih arterija: od novorođenčeta do odrasle dobi. Ovaj simpozij okupio je pedijatrijske kardiologe i kardiohirurge, koji su imali izvanrednu priliku da razmijene ideje i vizije, znanje i iskustvo, te da izgrade profesionalne odnose od velike vrijednosti. Gosti koji su prisustvovali simpoziju također su imali priliku obići bolnicu Acibadem Altunizade, koja pruža usluge na površini od 98000 kvadratnih metara natkrivenog prostora, sa bolničkim kapacitetom od 350 kreveta, 18 operacionih sala i Odjelom za intenzivnu njegu sa kapacitetom od 75 kreveta. Bolnica Acibadem Altunizade sa svojom medicinskom tehnologijom, tehničkom infrastrukturom, stručnjacima iz oblasti zdravstva i njihovim multidisciplinarnim pristupom dom je nekoliko specijaliziranih centara, od neurohirurgije do ćelijskog liječenja i robotske hirurgije.

Kroz prezentacije, interaktivne individualne sesije i panel-diskusije, predavači iz Egipta, Bahreina i bolnice Acıbadem obradili su sve relevantne aspekte transpozicije velikih arterija, uključujući prenatalnu dijagnozu, neonatalni menadžment, operativne mogućnosti, pridružene anomalije, ponovne operacije i ishode.

Tim za pedijatrijsku njegu srca bolnice Acibadem uključuje iskusne stručnjake kroz multidisciplinarne pristupe i to u dječijoj kardiovaskularnoj hirurgiji, dječijoj kardiovaskularnoj anesteziji i intenzivnoj njezi, dječijoj kardiologiji, imidžingu srca (MRI/CT) i neonatologiji. Kumulativni broj pacijenata je 15000 u 30 godina, gdje je stopa uspjeha veća od 95%. Gotovo 5000 pacijenata bilo je iz Iraka, Libije, Egipta, Alžira, zemalja Balkana, Rumunije, Azerbejdžana, Turkmenistana, Irana, Kazahstana i Uzbekistana. Međunarodni centar za usluge osmišljen je kao uslužni centar „sve na jednom mjestu”, koji prati svakog pacijenta od njegovog prvog zahtjeva do povratka u matičnu zemlju. Izuzetna briga o pacijentima ovdje se temelji na strogom i kontinuiranom fokusu na klinički kvalitet i sigurnost. Nakon operacije, djeca se primaju na Odjel intenzivne njege, koji je opremljen najnovijim sistemima za nadgledanje i njegu od strane hirurga i veoma iskusnih specijalista i medicinskih sestara.

Svake godine, više od 600 pacijenata iz različitih dijelova svijeta, kojima trebaju najsloženije operacije  urođenih bolesti srca, putuje u Tursku na liječenje i preferiraju Acibadem zdravstvenu grupaciju. Ova grupacija nudi vrhunske dijagnoze i mogućnosti liječenja za čitav spektar srčanih stanja. Radi se o najboljem privatnom kardiološkom centru za djecu u Turskoj, gdje sve vrste pedijatrijskih kardioloških operacija rade ugledni domaći i međunarodno priznati kardiohirurzi, koristeći najsavremeniju tehnologiju u svijetu.

Operativni zahvati i postupci na srcu mogu pomoći oporavku više od 90% djece s dijagnosticiranom urođenom bolesti srca, ali za to je potrebna napredna tehnologija i napredna specijalizacija. Trećini beba sa takvom bolešću može biti indiciran operativni zahvat i liječenje odmah nakon rođenja, u neonatalnom periodu (prvih 30 dana života).

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search