Bolnica koja ujedinjuje dvije strane metropole - Acıbadem Healthcare Services (BA)
Bolnica  koja ujedinjuje dvije strane metropole

Bolnica koja ujedinjuje dvije strane metropole

Acıbadem Healthcare Group je sada na usluzi i sa svojom 22. po redu  bolnicom ,koja se nalazi u Altunizade ,regiji Üsküdar, jednoj od najstarijih i najnaseljenijih četvrti Istanbula.

Prostire se na području od 98.000 kvadratnih metara
AcıbademAltunizade bolnica  dizajnirana  je da donese dah svježine u  Üsküdar regiji. Prva je “privatna bolnica” koja se prostire na 98.000 kvadratnih metara sa kapacitetom od 350 ležaja.To je najveća bolnica ne samo u Istanbulu nego i u ostatku Turske. Osim toga, bolnica ima kapacitet od 75 kreveta intenzivne njege sa parking prostorom za 550 vozila.

Medicinski odjeli
AcıbademAltunizade bolnica pruža svoje usluge kroz najnovije dijagnoze i liječenja najnovijim metodama u mnogim sektorima, kao što su hitna pomoć, oralno i dentalno zdravstvo, prehrana i dijetetika, neurohirurgija, pedijatrija, pedijatrijska hirurgija, dječija urologija, pedijatrijska intenzivna njega, dermatologija, gastroenterologija, infektivne bolesti, fizioterapija i rehabilitacija, intervencijska radiografija, opća hirurgija, torakalna hirurgija, oftalmologija,  ginekološka onkologija, ginekologija, kardiovaskularna hirurgija, hirurgija za tumore, kardiologija, otorinolaringologija, nefrologija, ortopedija i traumatologija, intenzivna njega za novorođenčad, kao i check-up i centar za pretilost.

Medicinska tehnologija
Moderna dijagnostika i liječenje u AcıbademAltunizade bolnici uključuje uređaje kao što su: Intraoperacijsko 3 Tesla MRI, CT Force, Prism 3 Tesla MRI, robotska  angiografija, Klizni CT, SPECT CT, gama Nož, TrueBeam, TomoTherapy HDA i da Vinci.

Specijalizovani odjeli
Specijalizovani odjeli u AcıbademAltunizade bolnici ujedinjuju veliki broj medicinskih polja kroz odjele poput onkologije, zdravlja grudi, robotske hirurgije, pretilosti i bolova u kičmi.U ovim centrima se dijagnostika i liječenje rade pomoću najnovijih metoda uz multidisplinaran pristup.

Onkološki centar
Bolnica ima centar za liječenje raka  dizajniran da zadovolji svaku  potrebu pacijenata oboljelih od raka. Svi onkoloških tretmani u centru rade se s najnovijim metodama i najmodernijim  tehnološkim uređajima iz područja hirurške onkologije i onkologije zračenja. Centar je opremljen s radioterapijskim  uređajima najnovije tehnologije za liječenje svih tumora tijela, kao što su TrueBeam i TomoTherapy HDA, kojima se može tokom tretmana snimanja upravljati putem rotacije za 360 stepeni.

Specijalizirane službe za intenzivnu njegu
Specijalizirane službe intenzivnog liječenja, koje nude usluge specijalizirane infrastrukture, oprema  moderne tehnologije i ukupnim kapacitetom od 75 kreveta, sastoji se od intenzivne njege za novorođenčad, pedijatrijska intenzivna njega, koronarna, kardiovaskularne hirurgije i opći odjel intenzivne njege. U svim odjelima intenzivne njege u čekaonicama imate pristup internetu i mogućnost korištenja računara.Također,odjel intenzivne njege za novorođenčad ima i posebnu prostoriju za obuku mladih majki.

Triple-Unit Hybrid operaciona sala
AcıbademAltunizade bolnica je opremljena sa “hibridom operacijskom  salom” čiji sistem  integrira tri različite dijagnostičke jedinice (3 Tesla MRI, 128 klizni CT i uređaj za robotsku angiografiju) na istom mjestu i omogućuje izvođenje 3 različite operacije u isto vrijeme. Ovaj sistem  daje smjernice hirurgu izradom slika pacijenta tokom operacija  neurohirurgije, kardiovaskularne hirurgije, ortopedske hirurgije i otorinolaringoloških operacija (maksilofacijalna hirurgija) i povećava uspješnost tretmana.

Specijalizirana pedijatrijska klinika
Pomoću koncepta koji je dizajniran posebno za djecu, majka i beba-friendly, bolnica ima sveobuhvatanu pedijatrijsku kliniku koja pruža vrhunske usluge. Klinika, koja ima ulaz odvojen od ostalih bolničkih ulaza, ima odvojene čekaonica za zdravu i bolesnu djecu. Pedijatrijska klinika ima sve što je  potrebno za liječenje pedijatrijskih bolesti. Ostali specijalizirani odjeli koji su dizajnirani isključivo za djecu su Pedijatrijska poliklinika otorinolaringologija i dječiji stomatološki  centar. Odjel za hitne slučajeve je također odvojen od odjela za odrasle osobe.

Pregled, dijagnostika i liječenje  – sve na istom spratu
Mnogi odjeli i poliklinike unutar bolnice, u kojoj je sigurnost pacijenata  prioritet,omogućavaju ispitivanje dijagnoze i tretman liječenja na istom spratu. Time se smanjuje količina pacijenata  koji moraju proći kroz bolnicu i povećava udobnost pacijenta,a povećava se ušteda vremena.

Služba za pomoć
Pomoću  Beacon tehnologije i smartphon aplikaciji Acıbadem, posjetiocima je omogućeno da brzo i jednostavno pristupe lokaciji koju traže. Aplikacija vodi svaku osobu na lokaciju koju traži i pruža sve potrebne informacije.

Shopping u bolnici
Bolnica posjeduje i  trgovinu  koja prodaje poklon artikle  i knjige kojima pacijenti i njihova rodbina mogu zadovoljiti svoje potrebe.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search